5 overheerlijke vegan gerechten die jij tijdens de paasdagen op tafel wil hebben staan
Met Pasen eten we ‘s ochtends een lekker vers gekookt eitje, zoeken we paaseitjes die verstopt zijn door het hele huis (en met een beetje geluk ook in de tuin) en genieten we tijdens de koffie van een heerlijk stuk taart. Maar… het állerbelangrijkste van Pasen vinden wij toch wel de paasbrunch. We doen het dit jaar toch een tikkeltje anders dan normaal. We gaan deze pasen namelijk voor een heuse vegan variant.
1. Broodje met geroosterde kip en gerookte paprikaspread voor de paasbrunch
Met lekkere verse ingrediënten en een zelfgemaakte gerookte paprikaspread maak jij het perfecte broodje om de lente te vieren! Deze gezonde sandwich maak je in no-time klaar. Een ideale paasbrunch om deze pasen buiten op te eten terwijl je geniet van het lekkere weer!
Receptcredits: Becel
Ingrediënten recept paasbrunch
voor 4 personen
8 sneeën volkorenbrood
2 tomaten, in plakjes
110 g geroosterde kipfiletplakjes
50 g krulsla, grof gesneden
Voor de gerookte paprikaspread
90 g Becel Romig
¼ tl gerookte paprikapoeder
peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
1. Meng de ingrediënten voor de paprikaspread in een kom.
2. Besmeer de sneeën brood met de gerookte paprikaspread.
3. Leg op de helft van de besmeerde sneeën de krulsla, gevolgd door de kipfiletplakjes en de tomatenplakjes.
4. Leg de overige sneeën erbovenop en je broodjes zijn klaar!
2. Volkoren crackers met avocado-doperwtenspread en gerookte zalm
Ook zo’n zin in een verrassende en gezonde paasbrunch? Met heerlijke verse ingrediënten, gerookte zalm en een zelfgemaakte avocado-doperwtenspread, is dit dé perfecte cracker om de lente mee te beginnen! Zet jij dit weekend deze kleurrijke paasbrunch op tafel?
Receptcredits: Becel
Ingrediënten
voor 4 personen
8 volkoren crackers
250 g cherrytomaten, gehalveerd
200 g gerookte zalmsnippers
5 g dille, grof gehakt
2 tl balsamico crema
zout en peper
Voor de avocado-doperwtenspread
2 avocado’s, in blokjes
½ citroen, het sap
75 g Becel Light
50 g (diepvries)doperwten
10 g dille, fijngehakt
Bereidingswijze
1. Doe de ingrediënten voor de avocado-doperwtenspread in een keukenmachine en mix tot een gladde substantie. Proef en breng op smaak met zout en peper.
2. Besmeer de volkoren crackers met de avocado-doperwtenspread.
3. Verdeel hier de zalmsnippers en de cherrytomaten over.
4. Verdeel de balsamico crema over de crackers in een zigzaggende beweging en garneer de crackers met dille.
3. Vegan boterhammen met zoete aardappelspread, walnoten en tuinkers
Deze romige zoete aardappelspread laat zien hoe makkelijk én lekker een plantaardige lunch kan zijn! Dankzij de vrolijke kleur van de spread is dit het ideale recept om het begin van de lente te vieren. Zo maak jij in een handomdraai een gezonde paasbrunch om van te genieten.
Receptcredits: Becel
Ingrediënten
voor 4 personen
8 sneeën volkorenbrood
1 zoete aardappel, geschild en in blokjes
1 blik (360 g) witte bonen, uitgelekt en afgespoeld
50 g Becel Original, 100% natuurlijk
30 g walnoten, grof gehakt
20 g tuinkers, grof gehakt
½ tl paprikapoeder
¼ tl gemalen komijnzaad
zout en peper
Bereidingswijze recept paasbrunch
1. Kook de zoete aardappel 10 minuten in ruim kokend water, giet af en zet apart.
2. Doe de zoete aardappel, witte bonen, Becel Original, paprikapoeder en gemalen komijnzaad in een keukenmachine en mix tot een glad geheel. Proef en breng op smaak met zout en peper.
3. Besmeer de boterhammen met de zoete aardappelspread en garneer met walnoten en tuinkers.
4. Vegan volkorentoast met kruidenspread, biet en pompoenpitten
Vier de lente met dit verrukkelijke broodje! Met de zelfgemaakte kruidenspread, de pompoenpitten en de plakjes biet maak je er een kleurrijk feestje op je bord van. Zo geniet jij van een gezonde, makkelijke en plantaardige paasbrunch. Het liefst natuurlijk buiten in het zonnetje!
Receptcredits: Becel
Ingrediënten
voor 4 personen
8 sneeën volkorenbrood
2 voorgekookte rode bieten, in plakjes
40 g rucola
25 g pompoenpitten
zout en peper
Voor de plantaardige kruidenspread
½ citroen, het sap
75 g Becel Zonder Palmolie
1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
Bereidingswijze
1. Rooster de boterhammen totdat ze goudbruin zijn geworden in de grill, koekenpan of broodrooster.
2. Doe alle ingrediënten voor de kruidenspread in een keukenmachine en mix tot een samenhangend geheel. Proef en breng op smaak met zout en peper.
3. Besmeer de geroosterde boterhammen met de kruidenspread en verdeel hier de plakjes rode biet en de rucola over.
4. Garneer de toast met pompoenpitten
5. Vegan volkoren regenboogsandwich met hummus voor de paasbrunch
Geniet jij in het begin van de lente ook zo van de bloeiende bloemen en planten? Met deze kleurrijke sandwich haal je deze vrolijke kleuren in huis! Ga met dit recept aan de slag met heerlijke verse ingrediënten en geniet van jouw plantaardige paasbrunch.
Receptcredits: Becel
Ingrediënten
voor 4 personen
8 sneeën volkorenbrood
1 wortel, geschild en julienne
1 gele paprika, in dunne reepjes
½ komkommer, in halve plakjes
125 g radijs, in plakjes
100 g hummus
60 g Becel Zonder Palmolie
50 g krulsla, grof gesneden
40 g biet julienne
Bereidingswijze recept paasbrunch
1. Besmeer de helft van de sneeën brood met Becel Zonder Palmolie. Verdeel hierover de krulsla, gevolgd door de gele paprika, wortel julienne, radijs, biet julienne en komkommer.
2. Besmeer de rest van de sneeën brood met hummus en leg ze met de besmeerde kant naar beneden op de broodjes.
3. Snijd de sandwiches door de helft en serveer meteen!
Fijne Pasen alvast en geniet van jullie paasbrunch!