Dit zijn 7 manieren om voorgoed van die gespleten haarpunten af te komen
Het is een probleem dat we allemaal kennen: gespleten haarpunten. We verzorgen ons haar goed met de juiste producten, gaan regelmatig naar de kapper, maar toch komen die dode punten altijd weer terug. Ben jij ook helemaal klaar met die gespleten punten? Met deze tips heb jij daar geen last meer van!
Zeg maar gedag tegen die dode punten!
De oorzaak van gespleten haarpunten
Voordat we jou vertellen hoe jij van die vervelende dead ends afkomt, is het belangrijk om te weten wat de oorzaak hiervan is. Je krijgt vaak gespleten haarpunten van droog haar, haarkleuringen en stylingtools, zoals wekelijks je haar stijlen of krullen. Hier kan je haar niet goed tegen, en omdat je punten het oudste deel van je haar zijn, zullen deze dan ook sneller doodgaan. Het is natuurlijk onmogelijk om je haar volledig gezond te houden, maar met deze manieren beperk je de schade zoveel mogelijk.
1. Droog je haar gedeeltelijk aan de lucht
Het drogen van je haar is eigenlijk de eerste stap in je haarverzorgingsroutine en daarom is het ook erg belangrijk. Het ruw drogen van je haar kan er voor zorgen dat je haar uitdroogt en dit kan uiteindelijk leiden tot gespleten haarpunten. Laat je haar aan de lucht drogen totdat je haar 50-80% droog is en voor het laatste deel kan je de föhn gebruiken.
2. Gebruik een borstel of kam met wijde tanden
Voor het borstelen van je haar kan je het beste een kam met wijde tanden gebruiken. Begin daarbij aan de onderkant van je haar en werk naar boven toe. Ook is je haar heel kwetsbaar als het nat is, dus wees dan extra voorzichtig. Het is natuurlijk het beste om je haar niet te borstelen als het nat is, maar mocht je het toch niet kunnen laten dan is de Tangle Teeser Wet Detangler hiervoor perfect.
3. Verlaag de temperatuur van je stylingtools
We weten allemaal dat het niet goed is om vaak een krultang door je haar te halen, dus probeer dit ook zo min mogelijk te doen. Let er dan ook op dat je je stijl- of krultang niet boven de 200 graden wordt. Gezond haar bevat namelijk keratine en dit verdwijnt wanneer je haar boven de 200 graden wordt verwarmd. Probeer je stylingtool dus te verwarmen op 180 graden en niet hoger, om die gespleten haarpunten tegen te gaan.
4. Zit niet aan de gespleten haarpunten
Als je een dode haarpunt ziet is het natuurlijk heel verleidelijk om deze eraf te trekken. Maar wat je misschien ook al verwacht, dit is niet goed voor je haar en het verstoort de haarschubbenlaag alleen nog maar meer. Dit leidt tot een nieuwe gespleten punt en dat wil je natuurlijk niet.
5. Knip regelmatig alleen de dode haarpunten
Het knippen van je haar is natuurlijk altijd goed en dat weten we allemaal. Het is alleen minder leuk als er elke keer 20 centimeter van je haar wordt afgeknipt. Om dat te voorkomen, kan je beter regelmatig naar de kapper gaan en elke keer alleen de dode haarpunten laten knippen. Zo haal je die gespleten haarpunten dus weg, maar je behoudt wel je mooie, lange haar. Win-winsituatie dus!
6. Gebruik een microvezelhanddoek
Om te voorkomen dat je je haarschubben op een agressieve manier ruw maakt, kan je het beste een microvezelhanddoek gebruiken na je wasbeurt. Dep eerst je haar droog en wikkel daarna de handdoek op je hoofd, zodat het kan drogen. Deze handdoek neemt sneller vocht op én het is ook zachter dan een badhanddoek, wat helpt om gespleten haarpunten te voorkomen.
7. Investeer in een keratinebehandeling
Keratine is heel erg belangrijk voor je haar. Het is een soort eiwit dat de haarschubben die elkaar overlappen glad maakt om je haarlokken te vormen. Hierdoor wordt je haar minder pluizig, voelt het glad aan en is je haar makkelijker te stylen. Een keratinebehandeling kan dus heel fijn zijn voor je haar, al is het wel een tijdelijke oplossing. Vind je een keratinebehandeling iets te duur? Probeer dan dit herstellende haarmasker.
https://www.beautify.nl/een-satijnen-kussensloop-alle-voordelen-voor-je-haar-en-huid-op-een-rij/