Redactie
Redactie Life 13 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

McDelicious: zo maak je de Big Tasty van McDonald’s zelf thuis

Wie zegt dat je altijd gezond moet eten? Zeg eerlijk, af en toe een menu van de McDonald’s naar binnen werken is gewoon super lekker. Wil je jezelf toch het idee geven dat je iets gezonder bezig bent? Dan kun je altijd je Big Tasty zelf thuis maken. En wij zouden Beautify niet zijn, als we het recept niet voor je hadden. Komt ‘ie.

De saus doet het ‘m. 😉

Zo maak je de Big Tasty van McDonald’s zelf thuis

Eerder schreven we al hoe je thuis de McDonald’s kipnuggets kunt maken (yumm), en vandaag brengen we je nog een Mac-klassieker. Namelijk de Big Tasty, en hij is makkelijker te maken dan je denkt.

Wat heb je nodig?

Voor de burger:

500 gram rundergehakt
Flinke snuf peper en zout
1 theelepel worcestersaus
fijngesneden ijsbergsla
2 trostomaten in plakjes gesneden
1 kleine ui gesnipperd
100 gram plakjes ontbijtspek
4 hamburgerbroodjes
100 gram emmentaler kaas geraspt

Voor de saus:

5 eetlepels mayonaise
1 theelepel dijon mosterd
1 theelepel ketchup
1 theelepel BBQ saus
1 theelepel uienpoeder
Een halve theelepel knoflookpoeder
Flinke snuf peper en zout
1 theelepel paprikapoeder
Eén derde theelepel chilipoeder
1 theelepel suiker
1 theelepel gedroogde peterselie
1 augurk heel klein gehakt
1 theelepel augurkensap
1 theelepel rijstazijn

Hoe maak je het?

We beginnen met de saus. Die is heel simpel te maken, je hoeft namelijk alleen maar alle ingrediënten voor de saus samen in een kom te doen en te mengen. Als je de saus te dik vindt, kun je er altijd wat water aan toevoegen. Zet de saus daarna in de koelkast tot je hem gaat gebruiken.

Meng vervolgens het gehakt in een kom met de snuf peper en zout en de theelepel worcestersaus. Kneed dit goed door elkaar en maak er 4 hele platte hamburgers van. Laat ze daarna even opstijven in de koelkast.

Bak ondertussen de plakjes ontbijtspek goudbruin en laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier. Grill daarna de burgers bruin in een grillpan (of op de BBQ). Grill ook de hamburgerbroodjes even kort en leg de emmentaler kaas op de warme burgers.

Verdeel dan wat ijsbergsla op de onderkant van het broodje. Leg daar een plakje ontbijtspek op en vervolgens de burger met de emmentaler kaas. Daar leg je de plakjes tomaat op, en je doet er de Big Tasty saus op. Top het geheel af met wat gesnipperde ui en doe de bovenkant van het broodje erop.

Dit recept vonden we op Familie Over De Kook, dus alle credits gaan naar hen. Eet smakelijk! 😉

Lees ook: Culinaire vakantie: dit recept voor Griekse kapsalon wil je proberen