Redactie
Redactie Drankjes 11 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Zo maak je zelf Brown Sugar Milk Tea (Bubble Tea)

In Amsterdam staan toeristen er uren voor de rij: brown sugar milk tea, een Taiwanees drankje van zwarte thee met melk, bruine suikersiroop en tapiocaparels. We begrijpen ze wel, want deze bubble tea is hartstikke lekker. Maar ook supermakkelijk om zelf te maken. Dus sla die rij maar over en ga zelf aan de slag in de keuken.

De één vindt het geweldig en de ander moet er niet aan denken: kleverige, chewy balletjes die in je keelgat schieten tijdens het drinken. Op de Culy-redactie zijn we er dol op, maar je kunt brown sugar milk tea ook maken zonder de tapiocaparels.

Die bubble tea-balletjes halen we trouwens gewoon bij Xenos, maar je vindt ze ook in de Aziatische toko. Er zijn ook andere ‘bubbles’ dan tapiocaparels. Wil je meer weten over alle soorten toppings andere soorten bubble tea? Kijk dan vooral naar deze gids over de bubble tea menukaart.

Bron: Culy

Zo maak je Brown Sugar Milk Tea

Begin met het zetten van de thee, omdat deze moet afkoelen. Wij gebruiken graag losse thee. Verhit hiervoor water in een steelpannetje. Zet het vuur uit zodra het kookt, en doe de thee erbij. Leg het deksel op de pan en laat de thee 5 minuten trekken. Zeef de thee daarna en voeg de melk toe. Zet opzij en laat afkoelen.

Kook ondertussen de tapiocaparels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel ze daarna af met koud water, zodat ze niet aan elkaar blijven plakken terwijl je verder gaat met het maken van de bubble tea.

Ga daarna aan de slag met de bruine suikersiroop; de ster van de brown sugar milk tea. Doe het water en de bruine suiker in een steelpannetje. Breng aan de kook en roer tot dat de suiker is opgelost. Laat het suikermengsel op laag vuur sudderen tot het donkerbruin en stroperig is. Haal de pan van het vuur en voeg de tapiocaparels toe. Roer goed, zodat alle balletjes zijn bedekt met de bruine suikersiroop.

Dan is het tijd om de brown sugar milk tea in elkaar te zetten. Pak er een groot glas bij en druppel de bruine suikersiroop langs de rand van het glas. Doe daarna de tapiocaparels erbij. Vul vervolgens het een glas met ijsblokjes en giet de afgekoelde thee eroverheen.

Voor dit recept zal je wat bruine suikersiroop overhouden. Dit hoef je niet weg te gooien, want het is heerlijk over ijs, pannenkoeken en andere drankjes!

Nog meer drankjes: