Gespot op TikTok: chlorophyll water als hét wonderdrankje voor je huid
Dat TikTok binnen no-time bepaalde beautyproducten kan ophypen – zoals de Gua Sha – is niks nieuws. Niet gek dat we nu ineens overal een gifgroen drankje spotten waar je huid een enorme boost van krijgt: chlorophyll water. Wat is het en belangrijker nog, wat doet het precies?
Wij zochten het uit en vertellen je alle ins en outs.
Chlorophyll water voor je huid
De hashtag #chlorophyllwater is inmiddels zo’n 56,8 miljoen(!) keer bekeken op TikTok, dus een nieuwe trend kunnen we het wel noemen. Het ene na het andere filmpje komt voorbij: chlorophyll water zou bloating verhelpen en hét wondermiddel zijn voor je huid. Voor je naar de Holland & Barrett rent, lees dan eerst even alle ins & outs. Hebben wij voor je op een rijtje gezet. Wel zo fijn.
@lenamaiah Reposting since everyone’s trying it! Please keep in mind that I’m not a dr & this is MY experience with chlorophyll🍀 #chlorophyll #chlorophyllwater
Wat is het precies?
Het ziet er misschien niet zo smakelijk uit, maar de voordelen van chlorophyll water lijken het meer dan waard te zijn. Drinkbaar, heldergroen water wat als ‘supplement’ wordt genomen om een betere huid te krijgen. Wat is dat nou precies, chlorofyl?
Schrik niet, maar chlorofyl geeft planten hun groene kleur (door fotosynthese). Het is een pigment dat voorkomt op planten en algen. Leuk en aardig, maar wat doet het voor ons en onze huid? Nou, in chlorofyl zitten heel veel vitaminen (A, C, E en K bijvoorbeeld) en mineralen. Het heeft antioxiderende eigenschappen, wat huidveroudering kan tegengaan. Daarnaast zeggen heel veel TikTok-filmpjes dat het een enorme boost geeft.
Als wonderdrankje
Op TikTok zie je veel mensen chlorophyll water drinken, een wonderdrankje bestaande uit water met chlorofyl. Voor je besluit ook te gaan testen of je huid een boost krijgt van dit middel, is het goed om te weten dat je dit stofje (en dus de voordelen) ook kunt halen uit eten. Chlorofyl zit namelijk ook in groene bladgroente. En daarvan is onderzocht dat het voordelen heeft – van chlorofyl in water niet.
Wat je op je boodschappenlijstje moet schrijven? Peterselie, groene bonen, rucola, prei, andijvie en spinazie zijn groenten waar chlorofyl in zit. Wil je het tóch zelf chlorophyll water proberen? Neem dan eerst even contact op met je huisarts om te checken of het van invloed is op medicijnen die je gebruikt. Niks om bang van te worden, maar in sommige flesjes zit nou eenmaal een hoger percentage chlorofyl dan wat in bladgroenten zit.
https://www.tiktok.com/@dani_dasilvaa/video/6951116990694132998?is_copy_url=1&is_from_webapp=v1