Britta van Aggele
Britta van Aggele Gezondheid 23 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Deze heerlijke salade is perfect voor de lente en blijft dagen goed

Deze week is officieel het nieuwe seizoen begonnen. Yes, het is eindelijk lente. Helaas is dit nog niet echt aan het weer te merken, maar we kunnen natuurlijk wel zelf gewoon de lente in huis halen met deze heerlijke salade.

Om je vingers bij af te likken!

Lekkere salade voor de lente

Voel jij je ook altijd zo heerlijk als je allemaal gezonde groentes heb gegeten? Wij ook! Dan weten we zeker dat je deze heerlijke salade, die overigens ook perfect is voor dit nieuwe seizoen, geweldig gaat vinden. Een goede salade is volgens ons namelijk een absolute must in de lente en zomer en deze wil je zeker aan jouw lijstje toevoegen!

Voor een lekker recept hoeven we gelukkig niet lang te zoeken. Social media staat namelijk vol met heerlijke recepten zoals deze virale lasagne soep en deze heerlijke Aziatische burrata caprese. En we hebben weer een lekker recept gevonden die we graag met je delen.

Ingrediënten

  • 1/2 witte kool
  • 2 wortels
  • 1/2 rode ui
  • 4 eetlepels edamame
  • 200 gram kip
  • 2 eetlepels gesneden koriander
  • 1 eetlepel pindakaas
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel gember

Recept

  1. Snij de witte kool en rode ui in halve ringen, rasp de wortel en doe deze samen in een schaal. Mix ze vervolgens goed door elkaar.
  2. Voeg nu de pindakaas, sojasaus, azijn, honing en gember toe en mix het geheel goed met elkaar, zodat alles onder de saus zit.
  3. Doe vervolgens de gesneden koriander, edamame en gebakken kip in stukjes bij het geheel en mix het geheel nog eens door elkaar.
  4. Serveer het nu op een bord (of bewaar het in de koelkast voor een volgende keer) en gooi er sesamzaadjes overheen voor wat extra smaak. Enjoy!
@emthenutritionist

Prepable lunches honey peanut crunch slaw 335kcal and 39g protein I love this salad. It’s crunchy, salty, sweet, filling and just everything you want a good salad to be. It’s also ideal for prepping as cabbage and carrots keep their taste and will hold without going soggy. Toss everything together in one bowl and serve. swap out the protein to suit your preferences. Fresh, vibrant, and full of gut-feeding fibre to keep me sustained and my microbes well fed. You will need to serve 2 1/2 small white cabbage, shredded 2 carrots, julienned (or peel using a speed peeler) 1/2 red onion, thinly sliced 4 tbsp edamame (I buy frozen!) 200g shredded chicken breast (or swap to any other protein you like) 2 tbsp fresh chopped coriander For the dressing 1 tbsp runny peanut butter 1 tbsp soy sauce 1 tbsp rice vinegar 1 heaped tsp honey 1 tsp ginger paste Shed the cabbage, carrot and red onion. Place into a bowl, season with a pinch of salt, and massage together. Add in the chopped coriander, edamame, and shredded chicken. I drizzle all the dressing ingredients in one bowl and toss to combine; however, if your peanut butter isn’t is runny, I would advise against this. Serve immediately and store leftovers for up to 3 days. #healthyrecipes #mealprep #highprotein

♬ original sound – Emily English

Is Bachelor Paul nou advocaat of niet? Hij geeft zelf antwoord