Fans van Emily In Paris opgelet! De serie komt met een eigen kookboek
Ben jij fan van Emily In Paris en heb jij altijd al Gabriel’s Omelet en Pierre’s Cracked Crème Brûlée willen maken? Dan hebben wij goed nieuws! De makers van de serie komen namelijk met een kookboek met meer dan 75 recepten die geïnspireerd zijn op de serie.
Wie wil dat nou niet?
Emily In Paris
Naast de fantastische outfits, mooie plekjes in Parijs en de geweldige baan van Emily, staat ook het restaurant en eten van hottie Gabriel centraal. Zo gek is het idee van een kookboek van de makers dus niet. In het kookboek komen naast Gabriel’s en Pierre’s recepten ook klassieke Franse gerechten zoals Ratatouille en Pain au Chocolat voor. Ook Amerikaanse expatfavorieten zoals Quiche au Ciment (AKA Chicago Deep-Dish Pizza) en cheeseburgers met spek zullen in het boek te vinden zijn. Naast eten staan er ook foto’s uit de show, favoriete citaten van fans en een gedetailleerd verhaal in het kookboek. Fans van Emily in Parijs, francofielen en thuiskoks kunnen de tijdloze klassiekers van de Franse keuken thuis vieren. Hoe goed klinkt dit?
Het kookboek is hier nu te bestellen als pre-order en wordt 9 augustus officieel uitgebracht.
Gabriel’s omelet
De makers van het Emily In Paris-kookboek geven ons alvast een voorproefje en delen wat recepten uit het boek. Zo kan je Pierre’s Cracked Crème Brûlée al maken, Gabriel’s Coq au Vin en ook zijn Omelet. We vertellen je het recept van Gabriel’s Omelet alvast:
Ingrediënten voor 2 personen:
– 4 eieren
– 1 eetlepel fijngehakte verse bieslook, dragon, bladpeterselie en – – kervel of vers kruidenmengsel naar keuze
– Fijn zeezout
– 2 eetlepels ongezouten boter
De stappen:
1. Breek de eitjes en klop ze met een vork in een kom, samen met de helft van het kruidenmengsel en een snufje zout.
2. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Voeg 1 eetlepel boter toe en kantel de pan terwijl de boter smelt om alles mooi te verdelen. Schenk de helft van de losgeklopte eieren in de pan.
3. Laat de eieren lichtjes stollen en gebruik een spatel om te roeren tot je een romige brei hebt. Zorg dat ze niet aan de bodem blijven plakken of bruin worden. Als dat gebeurt, maak je ze voorzichtig los met de spatel. Zorg voor een even laag die mooi verdeeld is over de hele pan.
4. Haal vervolgens de pan van het vuur en til de handgreep op, kantel de pan van je af en plooi de omelet voorzichtig in twee. Je hebt nu een ovale vorm.
5. Serveer op een bord en voeg nog wat van de kruidenmix toe. Voor de tweede omelet herhaal je bovenstaande stappen. Veeg de pan wel eerst schoon en laat opnieuw de rest van de boter smelten.
Bon Appetit!