Smullen! Zo maak je de lekkerste fondue met Milka chocolade
Er is niets lekkerder dan na een lange, donkere najaarsdag op de bank te ploffen. Kaarsjes aan, dekentje erbij én (het allerbelangrijkste) een lekkere reep chocolade. Om de cosy avond nog completer te maken kun je de chocolade ook omtoveren tot een fondue. Goed nieuws: We ontdekten dit recept van Milka en Meester Patissier Hidde de Brabander en blijkbaar hoeft het dus helemaal niet moeilijk te zijn.
Kom maar door met die choco-overload.
Van najaarsdip naar chocoladedip
Magie voor de smaakpapillen. Dat is wat er plaatsvindt als Meester Patissier aka Chocolatier aka TV-chef Hidde de Brabander en Milka hun krachten bundelen. Vrij weinig is lekkerder dan een reep Milka-chocolade met Oreo of Daim, máár we moeten toegeven, deze chocoladefondue overtreft alles. Ingewikkeld hoef je het jezelf niet te maken, want het recept bevat maar 5 ingrediënten. Milka chocolade, slagroom, volle melk, kaneelpoeder en een snufje zout. Heb je geen fondueset in huis? Ook dat is geen probleem, want je kunt deze fondue ook gewoon in een steelpan maken en in een knappe kom serveren. Maak ‘m af met een mooie houten plank met verschillende zoete fruitsoorten, marshmallows en koekjes om in de chocoladefondue te dippen.
Het recept om bij weg te smelten
Voor 2-4 personen
Ingrediënten
· 150 gram slagroom
· 150 gram volle melk
· 540 gram Milka Alpenmelk chocolade
· 3 gram fijn zout
· 6 gram kaneelpoeder
Instructies
Stap 1. Giet de melk in een steelpannetje en voeg hier het zout en de kaneelpoeder aan toe.
Stap 2. Breng het melkmengsel aan de kook en roer het intensief. Tip: Gebruik hiervoor een handklopper.
Stap 3. Voeg de slagroom toe en verwarm het mengsel tot +/- 40 graden Celsius.
Stap 4. Smelt de chocolade in een (fondue-)pan en voeg het warme mengsel in vijf gelijke delen aan de chocolade toe terwijl je het blijft roeren met een spatel.
Stap 5. Is het mengsel versmolten tot een mooi, glad en heerlijk ruikend geheel? Dippen maar!