Fingerlicking good: met dit recept maak je lekkere fried chicken simpel thuis
Kip wordt niet voor niets het meest veelzijdige stukje vlees genoemd. Wij houden van een goede nugget (zelfgemaakt of van McDonalds) of lekkere crispy fried chicken. Voor dat laatste hebben we nu een supersimpel recept voor je, perfect voor dit weekend.
Waarom popcorn maken als je ook fried chicken kunt maken voor bij het Netflixen?
Recept voor fried chicken
We schreven laatst al over een recept voor het thuis maken van de bekende McDonalds kipnuggets, en nu hebben we nog een heerlijk kip-recept voor je. Dit recept voor fried chicken is supersimpel en perfect als tussendoor snack voor tijdens het Netflixen.
Wat heb je nodig?
Voor de marinade:
1 liter karnemelk
3 theelepels paprikapoeder
2 theelepels zeezout
2 theelepels gedroogde oregano
2 theelepels knoflookpoeder
2 theelepels uienpoeder
½ theelepel cayennepeper
8 pimentkorrels
1 kilo kippendijen
Voor de coating:
500 gram tarwebloem
150 gram semolina
1 eetlepel zout
1 theelepel zwarte peper
1 eetlepel paprikapoeder
1 eetlepel gedroogde oregano
1 eetlepel knoflookpoeder
½ theelepels cayennepeper
2 eieren
Voor het bakken:
2 – 3 liter zonnebloemolie of arachideolie
Een frituur- of braadpan en een frituurthermometer
Dit bericht bekijken op Instagram
Hoe maak je het?
Voor dit recept voor fried chicken heb je wel even wat tijd nodig, want de kip moet eerst ongeveer 6 uur marineren. Doe dus alle ingrediënten van de marinade in een schaal en snijdt de kip in grove stukken. Voeg de kip dan toe aan het marinademengsel en meng alles goed door elkaar. Dek de schaal vervolgens af met folie en zet minimaal 6 uur in de koelkast. Je kunt dit eventueel ook de avond van de voren doen of het langer laten staan.
Als je de fried chicken wil gaan bakken, doe je in een grote kom de bloem en semolina samen met het zout en alle andere kruiden. Meng dit goed door elkaar met een vork. Haal vervolgens de stukken kip uit het karnemelk mengsel, maar gooi het karnemelk mengsel niet weg!
Als je alle kip apart hebt, klop dan de 2 eieren door de karnemelk. Daarna ga je de stukken kip coaten. Haal de kip eerst door het bloemmengsel en klop het af. Daarna haal je de kip door het karnemelk mengsel, en vervolgens weer door het bloemmengsel.
Doe dit met alle stukken kip, en zorg dat de stukken goed bedekt zijn met het bloemmengsel. Daarna ga je de kip frituren (duh, anders is het geen fried chicken). Zorg dat je een frituurpan op 180 graden klaar hebt staan. Je kunt eventueel ook een braadpan met zonnebloemolie gebruiken en een frituurthermometer gebruiken om de temperatuur te meten. Ben wel altijd voorzichtig met de hete olie!
Frituur de kipstukjes voor ongeveer 6 minuten, en laat ze daarna even uitlekken op wat keukenpapier. Wij hebben dit recept van Francesca kookt, dus alle credits gaan naar haar. Ze heeft nog meer recepten voor fried chicken op haar site staan, dus check die zeker even. Eet smakelijk! 😉