Verliefd op je Friend With Benefits? Geen zorgen, je kunt er niks aan doen
Niet iedereen is altijd toe aan een relatie, maar behoeftes hebben we allemaal. Dan lijkt het oh zo ideaal om een Friend With Benefits te hebben, iemand die je appt wanneer je even zin hebt. Maar is het wel zo ideaal? Want wat als je toch gevoelens krijgt?
Dat waren niet de benefits die wij in gedachten hadden.
Verliefd op je Friend With Benefits
Het lijkt misschien superhandig: je bent nog niet zo lang single en hebt geen zin in een relatie, maar wel in seks. En om dat nu elke keer met iemand anders te doen, is ook niet helemaal jouw ding. Dus zoek je een Friend With Benefits, die ene aantrekkelijke vriend waarmee je regelmatig seks hebt.
Er zijn alleen heel veel verhalen over dit soort situaties, waarbij het uitloopt op verliefdheid en het daarop stukloopt. Hoe komt dit dan? En waarom is het meestal de vrouw die verliefd wordt?
Stofjes in je hersenen
Nou, bij vrouwen zijn er andere stofjes nodig om verliefd te worden dan bij mannen. Vrouwen worden verliefd van Dopamine en Oxytocine. Die laatste is het knuffelhormoon, en komt vrij bij aanrakingen en (shocking) een orgasme.
Als je dus een goede FWB hebt die jou ook aan je trekken laat komen, is het helemaal niet gek dat je uiteindelijk verliefd op hem wordt. Want elke keer dat hij jou klaar laat komen, wordt Oxytocine aangemaakt die die verliefdheid bij jou aanwakkert.
Mannen
Bij mannen heeft dit bepaalde stofje geen invloed op hoe ze verliefd worden. Zij hebben Dopamine, Vasopressine en Testosteron nodig bij dit proces.
En het grappige is, dat de hoeveelheid Vasopressine bij mannen juist enorm omlaag gaat als ze een orgasme krijgen. Daarom is een man vaak snel uitgekeken op een meisje dat meteen met hem naar bed gaat (maar als dat je ding is, you do you girl).
Dat is dus de reden waarom vrouwen sneller verliefd worden op hun Friend With Benefits dan andersom. Voel je dus vooral niet rot, want je kunt er niks aan doen. Enne, als hij niet inziet wat voor queen jij bent, dan willen we hem niet toch? 😉