Deze Gnocchi ovenschotel met tomatensaus, aubergine en mozzarella wil je proeven
Gnocchi, wij zijn er dol op! Gnocchi is een Italiaanse pastasoort, maar dan net even anders. De kleine balletjes worden namelijk gemaakt van aardappel en tarwemeel. Lekker voor de afwisseling. Met Italiaanse gerechten ga je wat ons betreft sowieso nooit de mist in, want wie wil er nou niet elke dag pasta eten? Na het maken van deze gnocchi ovenschotel met tomatensaus, aubergine en mozzarella wil je nooit meer anders.
Gnocchi ovenschotel
Het is lekker, het staat snel in de oven en het is super easy om te maken: een gnocchi ovenschotel. Het allerlekkerste aan gnocchi uit de oven is dat het lekker knapperig wordt. Yummie! Maar wat heb je precies nodig voor dit heerlijke Italiaanse gerechtje?
Benodigdheden voor drie personen:
- Een pak gnocchi
- Een witte ui
- Een pakje tomatenblokjes
- Een aubergine
- Een bol mozzarella
- Een teentje knoflook
- Olijfolie
- Peper, zout, chilivlokken en Italiaanse kruiden
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op grillstand en 220 graden. Snij de aubergine in ronde plakjes en leg op een ovenplaat, besprenkel met een beetje olijfolie, peper en zout en laat de plakjes krokant worden in de oven. Draai deze na ongeveer tien minuutjes even om. Snij ondertussen de ui fijn, pers de knoflook, doe een scheutje olijfolie in een pan en bak de gnocchi, knoflook en de ui voor ongeveer vijf minuutjes. Voeg daarna de tomatenblokjes en de kruiden naar smaak toe. Snij ook de mozzarella in plakjes.
Haal de gnocchi uit de pan en schep dit in een ovenschaal. Leg de plakjes gegrilde aubergine hier bovenop en verdeel de mozzarella eroverheen. Zet terug in de oven voor ongeveer vijf minuutjes en je ovenschotel is klaar. Mocht je het gerecht iets meer spicy willen, kun je er ook voor kiezen om chorizo toe te voegen. Snij dit dan in kleine blokjes en bak even mee in de pan, zo komt de smaak beter vrij. Enjoy!
Gezond doen? Dit recept voor pizza met bloemkool als bodem is geweldig