Dit zijn de lekkerste herfst-cocktails voor het weekend en zo maak je ze
Cocktails zijn hét perfecte ingrediënt voor een leuk avondje met de meiden. En wat nog leuker is, is om de cocktails zelf te maken. Roep je vriendinnen bij elkaar en plan een avondje in om overheelijke herfst cocktails te maken. Lekker eten erbij en je avond kan niet meer stuk!
Perfect voor een regenachtige dag.
Dit zijn de 4 lekkerste herfst cocktails en zo maak je ze
Cocktails zijn super leuk te maken en het smaakt ook nog eens ge-wel-dig (als je ze goed maakt natuurlijk). Gelukkig kan je met onderstaande herfst cocktails niet de mist in gaan, want ze zijn super makkelijk te maken én er staat een stappenplan bij. Succes!
1. Cointreau Apple Cider Margarita
Ingrediënten voor 1 portie:
– 30 ml Cointreau
– 60 ml tequila
– 30 ml verse limoensap
– 30 ml appelcider
– Kaneelstokje voor de garnering
Doe alle ingrediënten in een cocktailshaker en zorg ervoor dat het goed gekoeld is. Schenk het mengsel vervolgens door een zeefje in een mooi glas en voeg als garnering nog een kaneelstokje toe. Ta-da!
2. Herfst sangria
Ingrediënten voor 6 porties:
– 750 ml fles droge rode wijn
– 240 ml Dirty Devil vodka
– 960 ml appelcider
– 480 ml cranberrysap
– 480 ml kaneelsiroop (zie beschrijving)
– Appelschijfjes, veenbessen, sinaassappelschijfjes, kaneelstokjes en rozemarijn voor de garnering
Maak als eerste de kaneelsiroop klaar. Dit doe je door 480 ml water aan de kook te brengen met hierin 4 kaneelstokjes. Laat dit 10 minuten sudderen en zeef de kaneelstokjes. Breng hierna het water weer aan de kook en voeg 360 gram suiker toe. Roer het geheel totdat de suiker is opgelost en laat het daarna even afkoelen. Voeg voor de sangria alle ingrediënten bij elkaar in een grote kom en voeg de garnering toe.
3. Cranberry gin & tonic
Ingrediënten voor 1 portie:
– 45 ml gin
– 120 ml tonic
– 60 ml cranberrysap
– Wat limoensap
– Verse veenbessen voor de garnering
Meng de gin, cranberrysap en limoensap naar smaak toe in een groot glas met ijs. Voeg daarna de tonic toe en garneer je glas met een limoenschijfje en wat veenbessen. Enjoy!
4. Pumpkin spice colada
Ingrediënten voor 1 portie:
– 60 ml witte rum
– 30 ml kokosroom
– 45 ml verse ananassap
– Halve theelepel pompoenkruiden
– Annanasschijf voor de garnering
Doe alle ingrediënten samen met wat ijs in een cocktailshaker. Shake totdat de cocktail mooi schuimig is. Schenk het mengsel door een zeefje in een glas en garneer met een ananasschijf en wat pompoenkruiden. Zo heb je je eigen herfst cocktail à la pina colada!
Ook zo’n fan van Baileys Salted Caramel? Dan wil je deze cocktails met de likeur eens maken