Gek op kaiserschmarrn? Met dit recept krijg jij thuis ook een wintersportgevoel
Zijn al jouw vrienden dit jaar wel op wintersport en zie je de filmpjes in de après-ski barretjes en restaurantjes continu op social media voorbijkomen? Ja, dan zit jij waarschijnlijk met FOMO en een jaloers gevoel thuis op de bank. Maar don’t worry want als jij dit gerechtje eet, heb ook jij het gevoel dat je in Oostenrijk zit. Wij zijn er dol op.. kaiserschmarrn. Wij vertellen je precies hoe je dit maakt!
Wat is dat.. kaiserschmarrn?
Kaiserschmarrn zijn een soort luchtige pannenkoekjes, die je in stukjes hakt en licht krokant bakt. Fluffy en crispy tegelijk, dat alleen al klinkt als muziek in de oren toch? Dit effect krijg je door de pannenkoekstukjes na het in stukjes breken nog even kort te bakken in wat roomboter met een lepel suiker, dit karameliseert en wordt lekker crispy. De suiker maakt het natuurlijk wel heel zoet, dus pas het aan naar je eigen smaak. Officieel zijn kaiserschmarrn een nagerecht, maar het wordt ook erg veel als lunch gegeten. Wie wilt er nou geen dessert for lunch?!
Wat heb je nodig?
Recept voor 2 personen:
- 3 eieren gesplitst in eiwit en eigeel
- 1 theelepel kritsalsuiker
- Snuf zout
- 1 zakje vanillesuiker
- 130 gram bloem
- 230 gram melk
- 60 gram roomboter
- 50 gram rozijnen geweld in lauwwarm water
- Toppings naar keuze: rode bessencompote/poedersuiker/suiker/honing
Hoe maak je dit winterse recept?
Stap 1: mix het eigeel met de beide soorten suiker en een snufje zout. In een andere kom mix je op de hoogste stand de eiwitten stijf. Mix de bloem en melk samen tot er geen klontjes meer zijn. Dit mix je vervolgens samen met het eigeel mengsel tot een glad beslag. Het eiwit voeg je toe en dit roer je door het beslag heen, roer niet té veel want je wilt dat het luchtig blijft.
Stap 2: zet een grote pan op middelhoog vuur en verhit de boter. Doe vervolgens het beslag erin en verdeel de rozijnen over de pan. Doe een deksel op de pan en laat vijf tot acht minuten garen. Zet het vuur wat zachter als de onderkant te snel bruin wordt. Verdeel het in vier delen en draai deze om. Bak tot de onderkant ook goudbruin is en maak vervolgens stukjes in de pan. Voeg nog een klein klontje boter toe en laat alle stukjes rondom goed gaar worden.
Stap 3: tijd om te gaan eten! Serveer de Kaiserschmarrn met een lekkere topping naar keuze en enjoy! Hebben wij jou nog niet over kunnen halen om deze ‘pannenkoek’ een keer te maken, dan doet dit filmpje van Selina Rolink dat wel!
@selliefood willen jullie het recept? #food #kaiserschmarrn #makefoodwithme
De ‘french tip and mix’ is de nieuwste nageltrend en wij zijn fan