Lekker receptje: bruschetta met tomaat, avocado en ingelegde citroen
De grootste smaakverrassingen zitten ‘m in kleine twists. In dit geval: in ragfijn gesneden stukjes ingelegde citroen. Dat maakt deze bruschetta met tomaat en avocado namelijk tien keer spannender, let maar eens op.
Gelukkig is ingelegde citroen niet zo moeilijk vindbaar als het klinkt: van SOUQ ligt dat al enige tijd in de supermarkt en ook bij Turkse winkels of marktkramen liggen ze al jaren. Hoewel ze deze bruschetta absoluut naar een hoger niveau tillen, kun je ze eventueel ook vervangen door citroenrasp.
Bruschetta met tomaat, avocado en ingelegde citroen
Maak eerst de salsa door alle ingrediënten te mengen in een mengkom. Zet apart.
Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan op medium voor en leg er de halve tenen knoflook in. Breng de olie op smaak met zout en peper en roer met een garde.
Bak de sneetjes stokbrood in de op smaak gebrachte olie tot ze knapperig en mooi goudbruin zijn.
Schep de sneetjes uit de pan en beleg met de salsa. Serveer de bruschetta onmiddellijk.