Last van je voeten sinds de quarantaine? Dit kan je doen!
Hou je vast: ‘lockdown foot’ is een ding sinds de quarantaine. Ja, echt. Het heeft alles te maken met het feit dat we vaker dan ooit op blote voeten rondlopen in huis. Daardoor kunnen je voeten een soort van vervormen en dat voel je.
Dit kan je eraan doen!
Lockdown feet: zo kom je er vanaf
Leuk en aardig dat we eindelijk weer langer kunnen genieten op het terras, die chille outfits ruilen we niet zo gauw om. En eenmaal thuis ga je toch weer voor je sloffen of blote voeten. Want zeg nou zelf, als je thuis moet werken, doe je dat toch niet schoenen aan?
Doordat we zoveel thuis zijn, is er het een en ander gebeurd met onze voeten. Onbewust hebben we onze voeten een flinke rustpauze gegeven, waardoor ze langzaamaan zijn gaan vervormen. En hoewel dat ernstiger klinkt dan het is, kan het er wel voor zorgen dat je niet meer zo comfortabel in sommige schoenen past. Nieuwe schoenen kopen (hè, wat jammer nou) kan een oplossing zijn, maar als je geld wil besparen kan je ook een van deze dingen proberen:
1. Oefening met je blote voeten
Yoga, krachttraining, pilates of korte stukken lopen: als je dat met blote voeten doet, zal het er op den duur voor zorgen dat je sterkere en veerkrachtigere voeten krijgt (en behoudt). Houd er wel even rekening mee dat je niet te veel in een keer doet, dat kan zorgen voor voetkrampen.
2. Draag comfortabele schoenen
Laat je hakken nog maar even in de kast staan. Het is belangrijk om je voeten langzaam weer te laten wennen naar oncomfortabele schoenen.
3. Luister naar je lijf
Vaak last van je knieën, rug of heupen? Dat kan door je ‘lockdown feet’ komen! Je zou het misschien niet denken, maar last hebben van je voeten resulteert niet altijd in pijn in je voeten. Sterker nog, je voelt het vaak hoger in je lichaam.
Fun fact: elke stap die je zet is zo’n 1,25 keer je lichaamsgewicht. Enne, als je hakken draagt, worden je knieën zo’n 20% meer belast!
4. Verschillende ondergronden
Hoewel je natuurlijk vaak thuis bent, is het ook goed om af en toe eens op andere ondergronden te lopen. Een lekkere wandeling in het bos zorgt al voor wat variatie.
En nu we het toch over wandelen hebben: 10.000 stappen zetten op een dag is helemaal niet nodig!