Nog zo’n heerlijke kerstcocktail: de Moscow Mule mét cranberry
Waar een traditionele moscow mule gemaakt wordt met limoensap, vervangen we dat hier voor ‘n keer door cranberrysap. De twee hebben namelijk een gelijksoortig zuurtje – waardoor ze goed inwisselbaar zijn – al heeft cranberry toch weer een aparte smaak. In ieder geval matcht ‘ie erg goed met het gemberbier en de wodka in de cocktail. En bovendien past cranberry ook nog eens perfect bij die ene feestdag, daar eind december…
YUM!
Moscow Mule
De Moscow Mule wordt traditioneel in een koperen mok geserveerd (koper geleidt de kou immers goed), maar wij kiezen hier voor de stijlvolle glazen van Libbey. De mooie rode kleur van de cocktail krijgt op die manier de aandacht die ‘ie verdient. En sowieso is Libbey een grote aanrader als je op zoek bent naar mooi glaswerk (zoals wij, altijd). Snuffel maar eens door hun webshop!
Zo maak je de cranberry Moscow Mule
1. Doe de wodka en het cranberrysap in een glas.
2. Roer en voeg het de ijsblokjes toe.
3. Vul het glas met gemberbier.
4. Maak een inkeping in het schijfje limoen en schik het op het glas van je cranberry moscow mule.
En tada! Lekker genieten.
Dit artikel verscheen eerder op Culy
7 makkelijke én feestelijke voorgerechten voor tijdens de kerstdagen