De perfecte borrelhap: gemarineerde Burrata
We denken dat het Ottolenghi was die ooit als eerste de gemarineerde mozzarella bedacht. Maar wat met mozzarella kan, kan natuurlijk ook met Burrata. En aangezien zo’n beetje iederéén wild wordt van Burrata, heb je met dit recept voor gemarineerde Burrata meteen een hit te pakken voor je feestje of het aankomend kerstdiner.
Dit recept voor gemarineerde Burrata is supersimpel, daarom is het belangrijk dat je ingrediënten van goede kwaliteit gebruikt.
Het leuke vinden we dat je er eindeloos mee kunt variëren. Voeg bijvoorbeeld geraspte citroenschil toe in plaats van sinaasappelschil, gebruik verse oregano in plaats van basilicum, of rozemarijn, of tijm. Of voeg wat fijngehakte zwarte olijven of kerstomaatjes toe. In plaats van venkelzaad kun je dan weer korianderzaad gebruiken bijvoorbeeld, of wat je dan ook maar bedenkt.
Gemarineerde Burrata
Rooster de venkelzaadjes in een droge koekenpan tot ze beginnen te geuren.
Meng ze met de olijfolie, de geraspte sinaasappelschil, de chilivlokken en de knoflook. Snijd een deel van de basilicum in reepjes (de rest bewaren we ter garnering) en voeg dat ook toe.
Giet de marinade over de Burrata en laat ‘m een half uurtje marineren in de koelkast. Leg ‘m daarna op een schaal, scheur ‘m open (of laat ‘m zo) en lepel de marinade eroverheen. Bestrooi met wat zeezoutvlokken, versgemalen zwarte peper en de rest van de basilicum.
Lekker met focaccia of goede toastjes.