Goed om te weten: deze pyjama’s zorgen voor een betere nachtrust
Jouw pyjama heeft grote invloed op hoe jij slaapt. Misschien klinkt dat een beetje gek, maar niet elke soort pyjama zal zorgen voor een goede nachtrust. Er zijn twee dingen waar je naar moeten kijken als je een pyjama uitkiest: comfort en stof.
Wij leggen je uit waarom deze twee dingen belangrijk zijn.
Comfort
Comfort is natuurlijk vanzelfsprekend. Je zal niet snel slapen in een pyjama die niet comfortabel zit. Vind je wol jeuken? Dan zal je daar ook zeker niet lekker in kunnen slapen. Het is lastig om erachter te komen welke soort pyjama jou het meeste comfort biedt. Daarom helpen wij een handje, door een aantal stoffen op een rijtje te zetten met de voor- en nadelen.
Zijde
Zijde zorgt ervoor dat je lichaamstemperatuur gereguleerd wordt. Ben jij een iemand die tijdens je slaap het heel warm en dan juist weer heel koud kan krijgen? Dan is zijde echt een aanrader. Zijde is wel vrij duur en kan niet zomaar in een wasmachine gewassen worden, de stof moet namelijk gestoomd worden.
Katoen
Katoen is een zachte stof die goed ademt en niet kriebelt. De stof zorgt dat de warmte van je lichaam naar buiten kan, hierdoor koel je sneller af. Heb je het dus altijd warm als je slaapt? dan is katoen een goede optie voor jou. Wel houdt het stofje veel vocht vast dus als je veel zweet ‘s nachts dan is het misschien niet zo handig. Ben je een koukleum? Ook dan is katoen geen goede optie, het is namelijk een stof die warmte niet goed vast houdt.
Flanel
Heb je het vaak koud als je slaapt? Dan is een pyjama van flanel iets voor jou. Deze stof houdt je goed warm, maar ademt ook. Hierdoor heeft je lichaam een goede temperatuur om te slapen. Flanel is gemaakt van katoen, maar is op een andere manier geweven. De stof wordt ‘geruwd’, hierdoor voelt flanel zacht aan.
Bamboe
Bamboe is voor de zweterige slapers. Het is een natuurlijke vocht-afdrijver, hierdoor reguleert het je lichaamstemperatuur. Bamboe is super zacht en dus comfortabel om in te slapen. Ook is bamboe goed voor mensen met een gevoelige huid en huidproblemen zoals eczeem. Het heeft namelijk een antibacteriële werking! De stof is ook nog eens biologisch afbreekbaar en dus milieubewust.
Naakt of in ondergoed
Naakt is natuurlijk geen stof, maar het heeft wel veel voordelen om zo te slapen. In een pyjama slapen kan er altijd voor zorgen dat je het ‘s nachts warm hebt. Als je naakt of in je ondergoed slaapt kan je lichaam je temperatuur beter reguleren. Als je lichaam niet te warm is, maakt het groeihormonen aan, die weer invloed hebben op je spijsverteringsproces. Naakt slapen kan meewerken aan het krijgen van een slanker lichaam. Dat klinkt goed, toch?!