Emma Toussain
Emma Toussain Beauty en Style 11 jan 2024
Leestijd: 3 minuten

Thuis tanden bleken: werken die stripjes echt of is het zonde van je geld?

Een frisse, stralende lach is iets wat we allemaal nastreven. Hoe goed je ook poetst, je tanden worden er niet tinten witter van. Tandenbleekstrips zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden als een handige en effectieve manier om wittere tanden te krijgen zonder een (duur) bezoek aan de tandarts. Maar werken die dingen echt?

Wat zijn tandenbleekstrips?

Tandenbleekstrips zijn dunne, flexibele stroken die zijn geïmpregneerd met een whitening-gel op basis van waterstofperoxide of carbamideperoxide. Deze chemicaliën breken oppervlakkige vlekken op tanden af en helpen bij het herstellen van hun natuurlijke witheid. De strips zijn ontworpen om gemakkelijk op de tanden te worden aangebracht en snel het werk te doen. Maar.. werkt het ook echt? Of is het zonde van je geld om die stripjes te kopen?

Wij hebben even rondgevraagd op de redactie naar de ervaringen en daar zijn de volgende bevindingen uit gekomen:

1. Vieze smaak

De stripjes hebben niet de beste smaak ever – en het zit ook nog eens 30 minuten in je mond. Niet het einde van de wereld maar je moet je speeksel ook niet doorslikken, gezien de hoeveelheid chemicaliën in de strips.

2. Strips vaak te groot

Vaak moet je de stripjes wel nog bijknippen omdat ze te groot zijn. Opzich ook een voordeel; want zo hou je extra over.

3. Snel resultaat

Wat dan wel weer zo is: je ziet wel écht resultaat met die strips. Onze eigen ervaringsdeskundigen zeggen meerdere malen de opmerking te hebben gekregen of de tanden gebleekt waren – precies de bedoeling dus.

4. Vaak bijhouden

Het werkt, dat is een feit. Maar het is niet zo dat je tanden voor altijd zijn, je moet dat wel regelmatig bijhouden. Als je naar de tandarts gaat dan is de duur van de ‘bleek’ wel langer dan met dit soort stripjes.

4. Gevoelige tanden

Door het vaak gebruiken van de strips worden je tanden wel wat gevoelig. Niet zo gek, als je ziet wat je op je tanden plakt. Het bleekt niet voor niks 😜 Pas wel op, want als je tanden gevoelig worden is het misschien tijd om te stoppen. Een TikTokker heeft een goede tip: knip de stips doormidden. Zo vouw je ze niet naar achter, maar bedek je alleen de voorkant van je tanden. Het hielp haar om die gevoeligheid tegen te gaan.

@kayleebull

Cut those frickers in half baby for non sensy white teeth #teethwhitening #whitestrips #smilehack

♬ original sound – kayleebull

5. Veel speeksel

Een aparte bijkomstigheid van het gebruik van deze strips: tijdens de behandeling maak je extra veel speeksel aan. En wegslikken is niet echt prettig voor je lichaam, door de chemische stoffen. Daarom zit je een half uurtje lang wat ongemakkelijk met speeksel in je bakkes.

6. Duur grapje

Als je dit vaak doet omdat je je gebleekte kleur bij wilt houden, ben je alsnog veel geld kwijt. Voor een pakje strips betaal je al gauw 40 of 50 euro. Natuurlijk heb je ook goedkopere alternatieven.

7. Rekening houden met wat je eet of drinkt
Sommige dranken zorgen voor verkleuring van de tanden, denk aan koffie of thee. Daarom mag je na je bleeksessie ook eventjes geen koffie of thee drinken, anders wordt al je werk teniet gedaan.

Welke strips raden wij aan?

We zetten onze aanbevelingen op een rij! Een favoriet zijn de Crest Whitening Strips. Die komen ook veel voor op social media maar hebben écht een goeie werking. Mocht je wat minder geld uit willen geven, kan je deze Y-goods strips proberen die je koopt via Bol.com.

TikTok bleekt tanden met baking soda: dit zijn de voor-en nadelen

Whitening strips

Algemeen

7 Score

Pluspunten

  • Werkt snel
  • Makkelijk aan te brengen
  • Je ziet (tijdelijk) resultaat

Minpunten

  • Tanden kunnen gevoelig worden
  • Prijzig
  • Je maakt veel speeksel aan tijdens de sessie
  • De kleur is tijdelijk
  • Rekening houden met wat je drinkt

Tanden bleken met strips? Werkt dat een beetje? Wij vertellen je meer.