Zin in een plantaardig diner? Dit vegan broodje kebab met groene knoflook saus is geweldig
Echte kebabfans weten inmiddels dat er echt niet per se vlees op een smakelijk broodje kebab hoeft. Want het draait om de combi tussen de juiste specerijen, een waanzinnige knoflooksaus, frisse ingrediënten en zo’n zacht broodje dat zich als een warme deken rond de vulling sluit. Onze collega’s van Culy maakten het ultieme broodje vegan kebab, met een romige (vegan)! knoflooksaus, die het midden houdt tussen techina en zhoug.
In de supermarkt kun je tegenwoordig vaak al hele lekkere vegan kebab kopen, gekruid en al. Karma Kebab en Pulled Paddo’s bijvoorbeeld. Maak het jezelf makkelijk, schaf eens zo’n verpakking aan en bewaar de rest van je energie voor het maken van onze groene (!) knoflooksaus. Veel hoef je daar trouwens niet aan te doen: het is een kwestie van alles in een keukenmachine gooien.
Het geheim van die (vegan) knoflooksaus? Dat zit ‘m in de kardemom.
Culy’s broodje vegan kebab
Begin met de ingelegde rode ui, als je die niet al eerder hebt gemaakt (die moet zeker een uurtje staan).
Maak dan de groene knoflooksaus. Blancheer eerst de tenen knoflook 3 minuten in een pannetje met heet water. Zo haal je iets van de rauwe scherpte van de knoflook af. Deze stap kun je eventueel overslaan als je dat geen punt vindt.
Stop daarna alle ingrediënten voor de saus in de blender of keukenmachine en meng goed tot een gladde saus. Schep de saus in een kom en zet zolang in de koelkast.
Bak de vegan kebab in een beetje olie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm ondertussen het brood volgens de instructies op de verpakking.
Bestrijk de platbroden met een flinke lepel van de groene knoflooksaus. Beleg ze met wat sla, de vegan kebab, komkommer en de ingelegde rode ui. Schep er nog wat van de groene knoflooksaus overheen. Maak af met de granaatappelpitjes, de ingelegde groene pepers en de verse kruiden.
Rol de broden op en zet je tanden erin. Lekkerrr!