Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Beauty en Style 12 sep 2015
Leestijd: 2 minuten

Zo verwijder je waterproof mascara in een handomdraai

In de zomer is een waterproof mascara ideaal. Je kunt ermee zwemmen, en ook transpireren is voor de meeste waterproof mascara’s geen enkel probleem. Het is alleen wel lastig dat ze zo moeilijk te verwijderen zijn. Maar met dit stappenplan vliegt je mascara er in no-time af. Zonder boenen. Waterproof betekent niets meer dan dat het product bestanddelen bevat die sterker hechten op de huid. Doordat het sterker hecht heb je speciale producten nodig om je make-up eraf te halen. Wanneer je geen speciale remover gebruikt moet je ontzettend hard boenen wat je huid en wimpers beschadigt.

Reiningsdoekje

Het beste kun je beginnen met het verwijderen van de bovenste laag make-up met een reinigingsdoekje. Ga hiermee over je huid en ogen om zo een begin te maken met de reiniging.

Oogmake-up remover

Daarna is het tijd om je mascara te lijf te gaan. Waterproof mascara kun je niet met een gewone cleanser verwijderen. Om de substantie af te breken heb je namelijk olie nodig. Je kunt hiervoor een pure olie gebruiken zoals bijvoorbeeld kokosolie of babyolie, alleen zitten daar wel wat risico’s aan. De olie laat namelijk een vettig laagje achter in je oog wat in het ergste geval kan leiden tot een oogontsteking.

Beter is het om een 2-fasen oogmake-up remover te gebruiken. Deze bestaan uit één deel olie en één deel lotion. De olie blijft op het watje liggen en de lotion komt aan de andere kant van het watje erdoorheen.

Houd om te beginnen eerst de kant met de olie erop tegen je oog aan gedrukt. Houd dit een aantal seconden vast en wrijf het watje daarna naar beneden over je wimpers. Herhaal deze stap een aantal keer zodat het grootste gedeelte van je mascara eraf is. Draai daarna het watje om en wrijf het weer van boven naar beneden over je wimpers heen om op deze manier de olie te verwijderen. Gedurende deze handelingen houd je je oog dicht zodat de olie niet in je oog kan komen.

Een ideale oogmake-up remover die ook nog eens geschikt is voor gevoelige ogen is de Take The Day Off Lids, Lashes & Lips van Clinique. Extra tip: Deze 2-fasen make-up remover is ook heel handig om longlasting lipstick en rode lipstick te verwijderen.

Gezichtsreiniging

Gebruik een gezichtsreiniging die je ook bij je ogen mag gebruiken. Op deze manier reinig je je ogen nog een keer. Je kunt hiervoor een milk gebruiken zoals de Softening Cleansing Milk van Lancaster. Wanneer je liever met een facewash reinigt is de Purity Made Simple One-Step Facial Cleanser van Philosophy een ideaal product.

Lotion

Als laatste stap kun je met een watje met lotion of micellair water de laatste restjes van je make-up verwijderen. Ook is dit een goede voorbereiding voor je huid op de huidverzorgingsproducten die daarna gaan komen. Een fijn micellair water is die van Collistar. Deze is mild voor je huid en heeft naast een verfrissende en verzachtende werking ook nog eens een kalmerende werking.