Deze pannenkoekjes met wortel en banaan zijn perfect voor de paasbrunch
Pasen komt er weer aan! Jij kan vast wel wat inspiratie gebruiken zodat je de tafel tijdens de paasbrunch weer vol kan zetten met heerlijke gerechtjes. Een ding is zeker: met dit gerecht van Lurpak en Café Beurre blaas je iedereen omver. Wij leggen je precies uit hoe je de wortel-bananen pannenkoekjes maakt. Be prepared: als je er één op hebt wil je er geheid nog veel meer…
Bananenpannenkoekjes
De bananen pancakes waren natuurlijk al een langere tijd helemaal trending. Logisch ook, want hoe lekker én healthy wil je het hebben?! Het kan dus nog beter, Lurpak bracht ons op een idee: wortel-bananen pannenkoekjes met gekarameliseerde walnoten. Het water loopt al bijna uit onze mond dus we zullen je snel vertellen hoe je dit heerlijke gerechtje maakt.
Dit heb je nodig voor vier personen:
- 100 gram walnoten
- Gerookte-paprikapoeder
- Zeezout
- 200 gram bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- 1/4 theelepel kruidnagel
- 1 theelepel suiker
- 2 eieren
- 200 milliliter melk
- 100 gram wortel, fijn geraspt
- 2 bananen, in schuine plakjes
- 200 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
Aan de slag:
Stap 1: Verhit 25 gram roomboter in een koekenpan op matig vuur en rooster hierin de walnoten goudbruin. Als de walnoten krokant zijn, besprenkel je deze met gerookte paprikapoeder, zeerzout en suiker. Laat dit vervolgens uitlekken op een keukenpapiertje.
Stap 2: Vermaal de gekarameliseerde walnoten met de staafmixer tot kruim. Bewaar een eetlepel kruim voor de garnering. Voeg 150 gram boter toe bij het overige walnootkruim en maal ongeveer een minuutje tot de boter lekker luchtig is. Zet apart tot gebruik.
Stap 3: Meng voor het beslag de bloem, het bakpoeder, de kruidnagel, een snufje zout, de eieren en melk. Roer dit door tot er geen klontjes meer in het beslag zitten en roer daarna de gerapste wortel erdoorheen.
Stap 4: Verhit een derde van de overgebleven boter in de pan. Schenk kleine hoopjes beslag in de pan en leg op ieder hoopje 3 plakjes banaan. Bak de pannenkoeken twee minuten op middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn. Keer ze om en bak nog eens twee minuten. Herhaal tot het beslag op is.
Stap 5: Maak de borden op! Leg op elk bord drie pannenkoekjes en schep hier wat walnotenboter overheen. Strooi nog wat nootjes over de pannenkoekjes als garnering en voilà ! Eetsmakelijk!
Dit gerechtje lijkt bijna wel een toetje, zo lekker is het. Wij raden dan ook zeker aan om dit te maken voor een paasbrunch!
OMG! Zoveel geld krijgen de koppels uit Temptation Island voor hun deelname